14 Haziran 2017 Çarşamba

White: The Melody Of The Curse


Bir... Bir... Kore korku filmi...  ಠ-ಠ


"Ne kadar korkutabilir ki" diye birazcık önyargıyla can sıkıntısından izlemiş olduğum fakat gece uyuyamama neden olan bir film oldu. Evet aslında çok da korkunç bir film değil, gerilim de diyemeyiz (üstün başarılı bir film olduğunu ve çok gerileceğinizi söyleyemem yani) fakat şarkıya odaklı olduğu için aklıma takıldı ve ürkmeme neden oldu. 

Şarkısı gerçekten hoş ama, beğendim baya. 




Bu film hakkındaki düşüncelerim neler?

Film aslında bana daha çok Kore'deki genç kız kitlesini anlatıyormuş gibi geldi. Doğru olduğundan emin olmadığım ama yakınlarımın dediklerinden yola çıkarak;
<Okullarda yaşanan kavga, küçümseme, kıskançlık ve önyargılar, Kore'de ünlü olmak için çırpınan binlerce kişi varlığı. > 

Film bir grubun ünlü olmaya çalışmasını anlatıyor bir bakıma. Başka bir grubu yenmek için çabalarken yenilgi üzerine yenilgi almaları grup içinde herkesin birbirlerine düşman olmasına neden oluyor. Ve bir gün grupça taşınıyorlar, tesadüfen buldukları bir kasetteki şarkıyı kendilerininmiş gibi değiştirerek kullanmaya başlıyorlar. Bundan sonrasını da filmde tanık olacaksınız. 


Konuyu çok iyi bağlayamamışlar, bir kısma kadar anlamlı, iyi hoş fakat ilerisinde yapmacık, saçma gelmeye başladı. Yani eksikleri olan bir film. Ama yine de izlemekten bir şey kaybedeceğinizi düşünmüyorum. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım: Moka