13 Haziran 2017 Salı

Kuzu No Honkai


 Bir yarım bırakılıp tamamlanan kış animesi daha... Ve hiçbir animeye benzemiyor, hayatımda ilk kez böyle bir şey izledim... Fakat dünyanın en güzel edningine (canım Sayuri) ve ecchi mi desem bilemediğim +18 diyebileceğim aşk çıkmazlarına sahip.




Aslında animenin temelinde gençlerin gerçek aşkı arayışı yatıyor. Yani günümüzle aslında birebir ilişkilendirilebilir. Bir genç kızın gerçek aşkı olarak düşündüğü biriyle saf olmayan ilişkilere bulaşması gibi. 
Ana karakterimiz şirin biraz kindar ve çok masum yanıyla birlikte her insan gibi küçümser yana sahip bir kız. Küçükken babası yerine onu koruyup kollayan ağabey olarak göremediği, lise çağında öğretmeni olan bir erkeğe aşık.


Diğer yandan ikinci bir gözde karakterimiz küçüklüğünden beri özel ders aldığı ve yine lisede öğretmeni olan bir bayana aşık. Bu iki karakterimiz aynı lisede eğitim almakta.


Bu iki gencin sevdiği bireyler ise aslında birbirlerini sevmekte. Daha doğrusu bayan aslında hiç de masum biri değil. Bunun sonucunda bir olup "sevgili" adı altında birbirlerine ilgi duymadan yalnızlıklarına destek çıkmaya karar veriyorlar.


Çünkü bu gençler, çok yalnızlar.


Bu anime hakkında görüşlerim nelerdir?

Öncelikle aslında kurgusu, çizimleri, saf iyi/kötü düşünceleri çok beğendim. Bazı replikler de baya hoştu. İlerleyişi biraz yavaş ve garipti fakat birçok karmaşık ilişkiler vardı. Yani dolu ve boş bir gençliğin 12 bölüme sığdırılması gibi olmuş. 





Bol bol platonik aşk dolu bir anime.... 

...Ama en muhteşemi, en sevdiğim şarkıcılardan Sayuri'nin endingi yapması. Ve gerçekten de çok hoş, aylar geçmesine rağmen hala dinliyorum. "Heikosen (平行線) " Yani Parallel Lines adlı bu şarkının çevirisini de ayrı olarak atmayı düşünüyorum. Umarım hoşunuza gider. :3






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım: Moka